Dieta, skuteczne odchudzanie
Dieta, skuteczne odchudzanie
LOGIN     HASŁO    
ZAREJESTRUJ SIĘ  Czy warto?  Zapomniałaś hasła?
Nasze programyDiety i odchudzanieZdrowieUrodaFitnessPsycheDziecko i ciążaKuchnia i przepisyWarto wypróbować

Diety dedykowane
Diety dla facetów
Diety dla grup krwi
Diety kolorowe
Diety pod kolor oczu
Diety polskich gwiazd
Diety produktowe
Diety tygodniowe
Diety w chorobie
Diety z limitem kalorycznym
Diety z przedziałem wiekowym
Diety z różnych stron świata
Diety znanych i lubianych

Czy wiesz, że ...
Mleko matki może mieć zapach i smak np. kalafiora...
W okresie karmienia piersią żywienie kobiety jest bardzo istotne. Wiele składników spożywanych przez matkę przechodzi do mleka zmieniając jego smak i zapach. Dlatego w czasie karmienia ...



Sonda
Jak często się odchudzasz?
W zasadzie ciągle
Średnio raz na miesiąc
Kilka razy w roku
Odchudzałam się kilka razy w życiu
Odchudzałam się tylko raz
Nigdy się nie odchudzałam
  




Subskrypcja kanału RSS

Kanał TwojaDieta.pl



T A G I
ćwiczenia wydolność wino uzależnienie od słodyczy trening słodycze szczupła sylwetka sex pomoc w odchudzaniu owoce morza orzechy odżywianie odchudzanie jak schudnąć indywidualna dieta indeks glikemiczny głodówka figura dietytyk diety odchudzające diety dietetyk dieta przy ćwiczeniach dieta przy treningu dieta kopenhaska dieta francuska dieta czekolada cynk co jeść być szczupłą apetyt na miłość antyoksydanty alkohol afrodyzjaki Montignac
jesteś w: strona główna Odchudzanie i diety

Dieta zamiast Viagry
Tagi:                              

|
    Rozmiar czcionki:  



O wpływie diety na miłość wiedzieli już starożytni, przyrządzając nektar i ambrozję - napój i strawę rozkoszy. Od Afrodyty, bogini miłości, pochodzą afrodyzjaki. Dziś naukowo uzasadniono, że pokarmy zawierają substancje, które aktywnie wpływają na stężenie hormonów w organizmie.

Co miłości szkodzi?

Tłuste potrawy, cukier, białe pieczywo, duże ilości mocnej kawy i herbaty, a poza tym: stres, różne dolegliwości fizyczne, przepracowanie, otyłość (często też spowodowane niewłaściwym odżywianiem).

Co sprzyja?

Ryby i owoce morza, zwłaszcza ostrygi, chude mięsa natarte przyprawami i pieczone na ruszcie, czosnek i cebula, seler, papryka, fasola, chrzan, kiełki zbóż, świeży ser, miód, duża ilość warzyw i owoców, orzechy.

Miłosne menu...

1 śniadanie
- 2 kromki razowego pełnoziarnistego chleba;
- kilka plasterków chudej wędliny, trochę twarożku;
- 1 jajko na twardo (ale nie więcej niż 2-3 tygodniowo);
- coś z warzyw i owoców;
- kawa z mlekiem lub herbata.

2 śniadanie
- kanapka z 2 plasterkami chudej szynki lub żółtego sera;
- liście sałaty, papryka, pomidor.

Obiad
- filet z ryby morskiej upieczony bez tłuszczu albo nadziewany pstrąg pieczony w folii;
- purée ziemniaczane;
- zielona sałata, brokuły.

Kolacja
- pieczone udko z kurczaka albo sałatka z makaronu z chudym pieczonym mięsem, owocami, polana sosem z jogurtu z dodatkiem czosnku (w przypadku kolacji we dwoje) albo sałatka z owoców morza z ryżem;
- 1 kieliszek wytrawnego wina.

Przez cały dzień:
- można pić: wodę mineralną i naturalne soki (bez cukru), herbatę z głogu, koktajle mleczno-owocowe (też bez cukru), zieloną herbatę;
- można jeść: owoce (pamiętając jednak, że winogrona i banany są wysokokaloryczne) i warzywa;
- stosować wonne przyprawy: imbir, gałkę muszkatołową, wanilię, pieprz, curry, cynamon, goździki.

Pamiętaj o witaminach dla swojego partnera!

- E - reguluje funkcjonowanie gruczołów płciowych, przedłuża młodość. Występuje w: orzechach, ziarnie słonecznika, kiełkach zbóż, szparagach, brokułach, kapuście, sałacie, razowym chlebie, oliwie z oliwek. Witaminy E nie niszczy gotowanie, natomiast ulega rozkładowi pod wpływem światła.
- PP (B3) i B6 (pirydoksyna) - stymulują działalność hormonów. PP występuje w: mięsie, rybach, orzechach, a B6 w: drożdżach, podrobach, otrębach, ziemniakach, fasoli, bananach.

Propozycje posiłków:

Pstrąg z miętą
Dla 2 osób
1 porcja - ok. 300 kcal
Składniki:
- 2 pstrągi,
- kilka orzechów włoskich,
- kilka gałązek świeżej mięty,
- sól, pieprz, 2 łyżki miodu, 2 łyżki oliwy z oliwek.
Sprawione ryby lekko oprószyć solą, odstawić. Pieprz, miętę i orzechy utłuc w moździerzu, zmieszać z miodem. Napełnić tym rybę, zszyć. Folię skropić oliwą, włożyć rybę i upiec. Przed podaniem ponownie skropić oliwą.

Kuskus
Dla 4 osób
1 porcja - ok. 500 kcal
Składniki:
- 25 dag kaszy kuskus,
- 40 dag mielonej cielęciny,
- jajko,
- sól, pieprz, cebula, masło.
Na sos: 1 1/2 szklanki bulionu, 4 łyżki koncentratu, ogórki konserwowe, papryka, kapary, mąka, 1/2 szklanki śmietanki, białe wino.
Kaszkę zalać wrzącą osoloną wodą, następnie włożyć do wysmarowanej formy, uklepać, odwrócić, wyjąć. Mięso połączyć z jajkiem i zeszkloną cebulą, przyprawić, uformować kulki, ugotować. Zmieszać bulion z przecierem, ogórkami, papryką, kaparami, poddusić. Mąkę wymieszać ze śmietaną i winem, podprawić sos, włożyć klopsiki.


Marta Sobolska


Ilość głosów: 0
  

ilosc komentarzy: 0

FOODLINE informuje, ze publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami uzytkowników serwisu twojadieta.pl i nie ponosi odpowiedzialnosci za ich tresc.



SZUKAJ NA STRONIE  
TWOJE BMI:  waga (kg)   wzrost (cm) 
Pokaż innym ile schudłaś

Pokaż innym ile schudłaś






Zachęcamy Cię do lektury także innych
artykułów na stronach naszego serwisu.
Dziś szczególnie polecamy Ci:

odchudzanie
Preparaty odchudzające - czy warto...?

Nie bądź naiwna. Nie ufaj nierealnym obietnicom. Nie buduj swojego zdania wyłącznie w oparciu o ulotki ...

odchudzanie
Babcine sposoby na przeziębienie czyli dieta na zimę

Zatkany nos, ból gardła i zawroty głowy to klasyczne objawy przeziębienia. Tegoroczna mroźna zima ...

odchudzanie
Pora wrzucić coś na ruszt

Pogoda za oknem wręcz kusi, by w weekend skrzyknąć znajomych i urządzić sobie wspólne grillowanie ...

odchudzanie
Zasada szósta - Licz kalorie, ale z głową

Masz problem ze schudnięciem lub utrzymaniem swojej masy ciała? Zacznij liczyć kalorie. To sprawdzona ...



NAJWYŻEJ OCENIONY
Bulion grzybowy z ziołowymi grzankami z ciabatty
PRZYGOTOWANIE: 30 minut
ILOŚĆ PORCJI: 4
AUTOR: moneczka

SPOSÓB WYKONANIA
W dużym garnku grzejemy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy przez 5 minut na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną. Cały czas mieszając, dodajemy czosnek i grzyby. Smażymy...

Najnowsze przepisy
POTRAWA
Kamis 1
Kamis 2
POTRAWA
Sałatka z sosem salsa
Tagliatelle z wędzonym łososiem
Tarta z jajkami i boczkiem
Ciastka z płatków owsianych
Kuskus z pieczonymi warzywami
Pudding ryżowy z szafranem
Ciasteczka z płatków muesli
Rosti z krewetek i kukurydzy






| redakcja | o serwisie | współpraca | kontakt | reklama | Dodaj do ulubionych     Startuj z nami     Poleć nas
(C) Copyright Poradnia Żywieniowa FOOD LINE 2000-2007
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.