Dieta, skuteczne odchudzanie
Dieta, skuteczne odchudzanie
LOGIN     HASŁO    
ZAREJESTRUJ SIĘ  Czy warto?  Zapomniałaś hasła?
Nasze programyDiety i odchudzanieZdrowieUrodaFitnessPsycheDziecko i ciążaKuchnia i przepisyWarto wypróbować
DANIA MĄCZNE (4)
DANIA Z JAJEK (5)
DANIA Z WARZYW (4)
DESERY I CIASTA (6)
DRINKI Z ALKOHOLEM (0)
Kamis (2)
KANAPKI I DODATKI DO CHLEBA (10)
NAPOJE I KOKTAJLE (0)
SAŁAKI I SURÓWKI (2)
SOSY I DIPY (1)
SPOSÓB NA SOJĘ I INNE STRĄCZKOWE (2)
Z CIELĘCINĄ (0)
Z DROBIEM (0)
Z GRZYBAMI (1)
Z KASZĄ (1)
Z MAKARONEM (2)
Z OWOCAMI MORZA (1)
Z RYBAMI (2)
Z RYŻEM (1)
Z WIEPRZOWINĄ (3)
Z WOŁOWINĄ (1)
ZAKĄSKI, PRZEKĄSKI (11)
ZUPY (2)
INDEKS




Sonda
wszystkie sondy




Subskrypcja kanału RSS

Kanał TwojaDieta.pl



T A G I
ćwiczenia wydolność wino uzależnienie od słodyczy trening słodycze szczupła sylwetka sex pomoc w odchudzaniu owoce morza orzechy odżywianie odchudzanie jak schudnąć indywidualna dieta indeks glikemiczny głodówka figura dietytyk diety odchudzające diety dietetyk dieta przy ćwiczeniach dieta przy treningu dieta kopenhaska dieta francuska dieta czekolada cynk co jeść być szczupłą apetyt na miłość antyoksydanty alkohol afrodyzjaki Montignac

Panierowana sola z sosem tatarskim

  • 450 g filetów z soli
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 duże jajo
  • 75 g drobnej bułki tartej
  • 2 łyżki ziarna sezamowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki tłustej śmietany (48%)
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 4 drobno posiekane korniszony
  • 1 łyżka kaparów
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
Informacje
KATEGORIA:
SOSY I DIPY
Z RYBAMI

CZAS PRZYGOTOWANIA:
30 minut
ILOŚĆ PORCJI: 4
KALORIE: 398
OCENA: 0.00
AUTOR: moneczka
Drukuj


Zanim rozpoczniemy gotowanie, rozgrzewamy piekarnik do temp. 220 stopni.
Nożycami kuchennymi lub nożem kroimy filety w poprzek na kawałki o wymiarach 6x2 cm.
Następnie przygotowujemy 3 talerzyki.Na pierwszym mieszamy mąkę z solą oraz pieprzem. Na drugi talerzyk wlewamy roztrzepane jajko, a na trzeci rozsypujemy wymieszaną bułkę tartą z ziarnem sezamowym. Obtaczamy kawałki ryby w mące, otrzepujemy z jej nadmiaru, zamaczamy w jajku i starannie obtaczamy w bułce tartej.
Smarujemy oliwą z oliwek dużą teflonową blachę i układamy na niej rybę.
Po 5 minutach przewracamy rybki na drugą stronę i pieczemy kolejne 5 minut, aż do chwili, gdy rybki staną się chrupkie i zarumienią się na złocisty kolor.
W czasie pieczenia ryb przygotowujemy sos tatarski.
Ucieramy ze sobą śmietanę, majonez, musztardę, korniszony, kapary, natkę pietruszki i sok z cytryny.
Gotowy sos przelewamy do 4 małych miseczek.
Zjadamy ze smakiem maczając rybę w sosie tatarskim :D


Twój e-mail: E-mail przyjaciela:


bardzo słaby

słaby

przeciętny

dobry

bardzo dobry



Musisz być zarejstrowanym użytkownikiem serwisu aby móc dodawać własne przepisy

Zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta na Twojadieta.pl



składników    nazwy    Opisu
 





NAJWYŻEJ OCENIONY
Bulion grzybowy z ziołowymi grzankami z ciabatty
PRZYGOTOWANIE: 30 minut
ILOŚĆ PORCJI: 4
AUTOR: moneczka

SPOSÓB WYKONANIA
W dużym garnku grzejemy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy przez 5 minut na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną. Cały czas mieszając, dodajemy czosnek i grzyby. Smażymy...

Najnowsze przepisy
POTRAWA
Kamis 1
Kamis 2
POTRAWA
Sałatka z sosem salsa
Tagliatelle z wędzonym łososiem
Tarta z jajkami i boczkiem
Ciastka z płatków owsianych
Kuskus z pieczonymi warzywami
Pudding ryżowy z szafranem
Ciasteczka z płatków muesli
Rosti z krewetek i kukurydzy


| redakcja | o serwisie | współpraca | kontakt | reklama | Dodaj do ulubionych     Startuj z nami     Poleć nas
(C) Copyright Poradnia Żywieniowa FOOD LINE 2000-2007
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.