Dieta, skuteczne odchudzanie
Dieta, skuteczne odchudzanie
LOGIN     HASŁO    
ZAREJESTRUJ SIĘ  Czy warto?  Zapomniałaś hasła?
Nasze programyDiety i odchudzanieZdrowieUrodaFitnessPsycheDziecko i ciążaKuchnia i przepisyWarto wypróbować
DANIA MĄCZNE (4)
DANIA Z JAJEK (5)
DANIA Z WARZYW (4)
DESERY I CIASTA (6)
DRINKI Z ALKOHOLEM (0)
Kamis (2)
KANAPKI I DODATKI DO CHLEBA (10)
NAPOJE I KOKTAJLE (0)
SAŁAKI I SURÓWKI (2)
SOSY I DIPY (1)
SPOSÓB NA SOJĘ I INNE STRĄCZKOWE (2)
Z CIELĘCINĄ (0)
Z DROBIEM (0)
Z GRZYBAMI (1)
Z KASZĄ (1)
Z MAKARONEM (2)
Z OWOCAMI MORZA (1)
Z RYBAMI (2)
Z RYŻEM (1)
Z WIEPRZOWINĄ (3)
Z WOŁOWINĄ (1)
ZAKĄSKI, PRZEKĄSKI (11)
ZUPY (2)
INDEKS




Sonda
wszystkie sondy




Subskrypcja kanału RSS

Kanał TwojaDieta.pl



T A G I
ćwiczenia wydolność wino uzależnienie od słodyczy trening słodycze szczupła sylwetka sex pomoc w odchudzaniu owoce morza orzechy odżywianie odchudzanie jak schudnąć indywidualna dieta indeks glikemiczny głodówka figura dietytyk diety odchudzające diety dietetyk dieta przy ćwiczeniach dieta przy treningu dieta kopenhaska dieta francuska dieta czekolada cynk co jeść być szczupłą apetyt na miłość antyoksydanty alkohol afrodyzjaki Montignac

Bulion grzybowy z ziołowymi grzankami z ciabatty

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 mała drobno posiekana cebula
  • 1 mały drobno posiekany koper włoski
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 500 g różnych świerzych, grubo pokrojonych grzybów, takich jak kurki, podgrzybki lub prawdziwki
  • 1 litr wrzątku
  • 1 1/2 pokruszonej kostki wywaru z warzyw
  • 8 cienkich komek bułki ciabatta
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanych liści świerzej mięty
  • sól
  • pieprz
Informacje
KATEGORIA:
Z GRZYBAMI
ZUPY

CZAS PRZYGOTOWANIA:
30 minut
ILOŚĆ PORCJI: 4
KALORIE: 95
OCENA: 5.00
AUTOR: moneczka
Drukuj


W dużym garnku grzejemy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy przez 5 minut na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną. Cały czas mieszając, dodajemy czosnek i grzyby. Smażymy jeszcze jakieś 5 minut, nadal mieszając.
Wlewamy wrząca wodę, dodajemy wywar w kostce i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut bez przykrycia.
Teraz zajmujemy się bułką.
Podgrzewamy opiekacz. Cienko smarujemy kromki ciabatty z obu stron pozostałą łyżką oliwy i opiekamy je po 1 minucie z każdej strony.
Gotowe kromki kroimy w kosteczkę. Wkładamy do miseczki, posypujemy natką i miętą.
Próbujemy zupy, w razie potrzeby doprawiamy.
Bulion rozlewamy do miseczek, na wierzchu nakładamy grzanki posypane natką i miętą.


Twój e-mail: E-mail przyjaciela:


bardzo słaby

słaby

przeciętny

dobry

bardzo dobry



Musisz być zarejstrowanym użytkownikiem serwisu aby móc dodawać własne przepisy

Zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta na Twojadieta.pl



składników    nazwy    Opisu
 





NAJWYŻEJ OCENIONY
Bulion grzybowy z ziołowymi grzankami z ciabatty
PRZYGOTOWANIE: 30 minut
ILOŚĆ PORCJI: 4
AUTOR: moneczka

SPOSÓB WYKONANIA
W dużym garnku grzejemy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy przez 5 minut na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną. Cały czas mieszając, dodajemy czosnek i grzyby. Smażymy...

Najnowsze przepisy
POTRAWA
Kamis 1
Kamis 2
POTRAWA
Sałatka z sosem salsa
Tagliatelle z wędzonym łososiem
Tarta z jajkami i boczkiem
Ciastka z płatków owsianych
Kuskus z pieczonymi warzywami
Pudding ryżowy z szafranem
Ciasteczka z płatków muesli
Rosti z krewetek i kukurydzy


| redakcja | o serwisie | współpraca | kontakt | reklama | Dodaj do ulubionych     Startuj z nami     Poleć nas
(C) Copyright Poradnia Żywieniowa FOOD LINE 2000-2007
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.