Dieta, skuteczne odchudzanie
Dieta, skuteczne odchudzanie
LOGIN     HASŁO    
ZAREJESTRUJ SIĘ  Czy warto?  Zapomniałaś hasła?
Nasze programyDiety i odchudzanieZdrowieUrodaFitnessPsycheDziecko i ciążaKuchnia i przepisyWarto wypróbować
DANIA MĄCZNE (4)
DANIA Z JAJEK (5)
DANIA Z WARZYW (4)
DESERY I CIASTA (6)
DRINKI Z ALKOHOLEM (0)
Kamis (2)
KANAPKI I DODATKI DO CHLEBA (10)
NAPOJE I KOKTAJLE (0)
SAŁAKI I SURÓWKI (2)
SOSY I DIPY (1)
SPOSÓB NA SOJĘ I INNE STRĄCZKOWE (2)
Z CIELĘCINĄ (0)
Z DROBIEM (0)
Z GRZYBAMI (1)
Z KASZĄ (1)
Z MAKARONEM (2)
Z OWOCAMI MORZA (1)
Z RYBAMI (2)
Z RYŻEM (1)
Z WIEPRZOWINĄ (3)
Z WOŁOWINĄ (1)
ZAKĄSKI, PRZEKĄSKI (11)
ZUPY (2)
INDEKS




Sonda
wszystkie sondy




Subskrypcja kanału RSS

Kanał TwojaDieta.pl



T A G I
ćwiczenia wydolność wino uzależnienie od słodyczy trening słodycze szczupła sylwetka sex pomoc w odchudzaniu owoce morza orzechy odżywianie odchudzanie jak schudnąć indywidualna dieta indeks glikemiczny głodówka figura dietytyk diety odchudzające diety dietetyk dieta przy ćwiczeniach dieta przy treningu dieta kopenhaska dieta francuska dieta czekolada cynk co jeść być szczupłą apetyt na miłość antyoksydanty alkohol afrodyzjaki Montignac

Tarta z jajkami i boczkiem

  • 175 g mąki
  • 85 g masła
  • 2 łyżki wody
  • 5 jajek
  • 4 pokrojone plastry boczku
  • 1 pokrojony duży por
  • 25 g masła
  • 25 g mąki
  • 300 ml mleka
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 50 g tartego sera cheddar
Informacje
KATEGORIA:
DANIA MĄCZNE
DANIA Z JAJEK

CZAS PRZYGOTOWANIA:
70 minut
ILOŚĆ PORCJI: 4
KALORIE: 635
OCENA: 5.00
AUTOR: moneczka
Drukuj


Z pierwszych trzech składników, tj:. 175 g mąki, 85 g masła i 2 łyżek wody wyrabiamy kruche ciasto.Rozgrzewamy piekarnik do temperatury około 200 stopni.
Ciasto, które przygotowaliśmy rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na placek o śrenicy 28 cm. Następnie wykładmy nim formę o średnicy 23 cm, a nadmiar ciasta odcinamy. Wstawiamy ciasto na 15 minut do lodów, a potem pieczemy przez 15 minut.
2 jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy. Boczek i pora smarzymy bez tłuszczu przez ok. 3 minuty, aż do momentu, w którym boczek stanie sie chrupiący.
W małym rondlu powoli gotujemy masło, mąkę i mleko, tworząc z nich gąstą masę. Gotujemy na wolnym ogniu przez 2 minuty, dodajemy musztardę, mieszamy.
Na upieczonym cieście rozkładamy pora, boczek i jaja. Do sosu dodajemy pozostałe jaja, ubijamy i przyprawiamy.
Zalewamy ciasto, posypujemy serem i pieczemy przez 40 minut, aż do uzyskania złotego koloru.
Bon appétit!


Twój e-mail: E-mail przyjaciela:


bardzo słaby

słaby

przeciętny

dobry

bardzo dobry



Musisz być zarejstrowanym użytkownikiem serwisu aby móc dodawać własne przepisy

Zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta na Twojadieta.pl



składników    nazwy    Opisu
 





NAJWYŻEJ OCENIONY
Bulion grzybowy z ziołowymi grzankami z ciabatty
PRZYGOTOWANIE: 30 minut
ILOŚĆ PORCJI: 4
AUTOR: moneczka

SPOSÓB WYKONANIA
W dużym garnku grzejemy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy przez 5 minut na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną. Cały czas mieszając, dodajemy czosnek i grzyby. Smażymy...

Najnowsze przepisy
POTRAWA
Kamis 1
Kamis 2
POTRAWA
Sałatka z sosem salsa
Tagliatelle z wędzonym łososiem
Tarta z jajkami i boczkiem
Ciastka z płatków owsianych
Kuskus z pieczonymi warzywami
Pudding ryżowy z szafranem
Ciasteczka z płatków muesli
Rosti z krewetek i kukurydzy


| redakcja | o serwisie | współpraca | kontakt | reklama | Dodaj do ulubionych     Startuj z nami     Poleć nas
(C) Copyright Poradnia Żywieniowa FOOD LINE 2000-2007
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.