CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 minut ILOŚĆ PORCJI: 4 KALORIE: 478 OCENA: 0.00 AUTOR: moneczka Drukuj
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 220 stopni. W duzym naczyniu żaroodpornym umieszczamy czosnek, rozmarym i wsdzystkie warzywa. Polewamy je 4 łyzkami oliwy, przyprawiamy i mieszamy. Pieczemy około 20 minut.
W tym czasie zalewamy kuskus 400 ml wrzącej wody. Solimy i odstawiamy na 20 minut, aż kasza wchłonie wode.
Do warzyw dodajemy fasolę oraz ocet. Bardzo dokładnie mieszamy i pieczemy przez kolejne 10 minut.
Za pomocą widelca wzruszamy kuskus i rozdzielamy go na talerze, nakładając na wierzch warzywa.
Podajemy na liściach sałaty.
Smacznego :D
PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 4 AUTOR: moneczka
SPOSÓB WYKONANIA
W dużym garnku grzejemy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy przez 5 minut na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną. Cały czas mieszając, dodajemy czosnek i grzyby. Smażymy...
(C) Copyright Poradnia Żywieniowa FOOD LINE 2000-2007
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.