Po czym poznać doskonałego kucharza? Po sosie! Dobrze dobrany sos może przeciętne danie zmienić w doskonałość. Sosem możesz podkreślić smak składników, zaostrzyć lub złagodzić danie, nadać mu niepowtarzalnych charakter. W sosach tkwi moc nie do przecenienia. Ale uwaga! Zwykle tkwi w nich także dość sporo kalorii. Jeśli więc jesteś na diecie – uważaj na to jaki sos dodajesz do potraw. A jaki jest Twój ulubiony przepis na sos?
PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 4 AUTOR: moneczka
SPOSÓB WYKONANIA
W dużym garnku grzejemy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy przez 5 minut na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną. Cały czas mieszając, dodajemy czosnek i grzyby. Smażymy...
(C) Copyright Poradnia Żywieniowa FOOD LINE 2000-2007
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.