Drób na co dzień gości w wielu kuchniach. Pierś kurczaka czy indyka znajdziesz w prawie każdej diecie - diecie odchudza- jącej, diecie dla kulturystów, diecie lekkostrawnej - nie bez powodu. To lekkostrawne, niskotłuszczowe i nisko- kaloryczne mięso o dużej zawartości pełnowartościowego białka (nawet ponad 20%). Mniej popularne, ale także przepy- szne są perliczki i przepiórki oraz dość tłuste kaczki i gęsi. Drób ma bardzo delika- tne mięso, które można szybko i prosto przygotować na tysiąc sposobów. A jaki jest Twój ulubiony sposób?
PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 4 AUTOR: moneczka
SPOSÓB WYKONANIA
W dużym garnku grzejemy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy przez 5 minut na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną. Cały czas mieszając, dodajemy czosnek i grzyby. Smażymy...
(C) Copyright Poradnia Żywieniowa FOOD LINE 2000-2007
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.