Jeśli nie chcesz mojej zguby… zjedz warzywa ze mną luby ;) Warzyw wciąż jemy za mało, choć na szczęście coraz częściej goszczą na naszych stołach w mniej lub bardziej wytwornej formie. A jeść je naprawdę warto, bo to prawdziwa kopalnia składników mineralnych, witamin i oczywiście błonnika pokarmowego, którego działanie doceniają zwłaszcza osoby na diecie. W warzywach kalorii jest malutko więc można się nimi delektować w każdej porze dnia, nawet wieczorem.
PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 4 AUTOR: moneczka
SPOSÓB WYKONANIA
W dużym garnku grzejemy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy przez 5 minut na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną. Cały czas mieszając, dodajemy czosnek i grzyby. Smażymy...
(C) Copyright Poradnia Żywieniowa FOOD LINE 2000-2007
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.