W okresie karmienia piersią żywienie kobiety jest bardzo istotne. Wiele składników spożywanych przez matkę przechodzi do mleka zmieniając jego smak i zapach. Dlatego w czasie karmienia ...
Zapomnij o wiecznym odchudzaniu
Czy pamiętasz kiedy po raz pierwszy pomyślałaś o odchudzaniu? Może minęły już lata od momentu gdy zaczęłaś testować na sobie różne rodzaje diet, a Ty wciąż tkwisz w tym samym ...
Jak pogodzić dietę z pracą? Czy można pogodzić intensywną pracę zawodową z przestrzeganiem diety odchudzającej albo po postu ze zdrowym odżywianiem? Nasi dietetycy (także bardzo zapracowani) są pewni, że TAK! Niezaleznie od tego jak wiele obowiązków stawia przed Tobą każdy dzień, udowodnimy Ci, że jest to możliwe!
Kilka słów o L-karnitynie Codziennie jesteśmy bombardowani informacjami na temat różnych super - środków, których stosowanie ma wspomagać proces chudnięcia i wydolność organizmu. Odpowiadając na liczne prośby naszych internautów, dzisiejszy artykuł całościowo poświęcamy jednemu z takich środków: L-karnitynie.
Indeks glikemiczny czyli na co zwrócić uwagę układając dietę Kontynuując rozpoczęty cykl poświęcony indeksowi glikemicznemu chcemy w dzisiejszym artykule podzielić się z Tobą kolejnymi informacjami na temat wartości indeksu glikemicznego produktów. Mamy nadzieję, że zawarte tu informacje będą dla Ciebie praktyczną pomocą w podejmowaniu codziennych żywieniowych wyborów.
Dieta kopenhaska (13-sto dniowa) Przez wielu nazywana cudowną, przez innych wyniszczającą, nieracjonalną, restrykcyjną. Dieta kontrowersyjna, a zarazem znana ogromnej rzeszy kobiet. Jaka jest prawda o diecie kopenhaskiej? Co myśli o niej dietetyk?
Kontrowersyjna dieta: Dieta Atkinsa Bogate w tłuszcz, smażone potrawy, mało warzyw i owoców, brak chleba... Rewelacyjne wyniki badań mieszające się z opiniami przerażonych nią lekarzy. Jaka jest naprawdę dieta Atkinsa? Poznaj ją nami.
PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 4 AUTOR: moneczka
SPOSÓB WYKONANIA
W dużym garnku grzejemy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy przez 5 minut na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną. Cały czas mieszając, dodajemy czosnek i grzyby. Smażymy...
(C) Copyright Poradnia Żywieniowa FOOD LINE 2000-2007
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.