To ile kobieta przytyje w ciąży jest oczywiście uzależnione od wielu czynników. Ważny jest stan zdrowia kobiety, sposób odżywienia przed ciążą, przebieg ciąży, wiek kobiety. Jednak ...
Aż 82% kobiet sięga po jedzenie nie odczuwając głodu. Okazuje się, że wszystkiemu winne są uczucia. Naukowcy udowodnili, że tak jest rzeczywiście. Pod wpływem emocji bardzo szybko możesz ...
Kobieta zmienną jest. Jednak czasem nawet nam trudno zrozumieć nasze własne zachowania i reakcje. Zwłaszcza na kilka dni przed miesiączką...
Czy zdarza Ci się, że w tym okresie jesteś bardziej nerwowa i drażliwa niż zwykle, że złościsz się bez powodu lub, że masz ochotę płakać, choć sama nie wiesz dlaczego? A może właśnie przez te kilka dni w miesiącu objadasz się słodyczami i życie bez nich staje się dla Ciebie niemożliwe?
Jeśli tak właśnie zachowujesz się na kilka dni przed okresem to najprawdopodobniej cierpisz na PMS czyli Zespół Napięcia Przedmiesiączkowego (ang. PreMenstrual Syndrome). I choć wciąż brakuje leku, który usunie wszystkie te dolegliwości to od dawna już istnieją sposoby na ich kontrolowanie i złagodzenie. Jednym z tych sposobów jest właściwa dieta...
Od tego, co jesz, zależy jak się czujesz. Również w sypialni. Eros i żołądek mają ze sobą wiele wspólnego. Odpowiednie potrawy mogą na nowo rozpalić Twoją namiętność.
Kobieta jest piękna, kiedy jest piękna naturalnie. Tymczasem współczesny świat wymaga od nas wiele, często zbyt wiele. Stale rosnąca liczba obowiązków, ciągłe napięcie nerwowe, pośpiech. Dziś życie bez stresu jest praktycznie niemożliwe. A stres, jak wiadomo, nie tylko pogarsza zdrowie, ale także negatywnie odbija się na naszym samopoczuciu i... wyglądzie. Łykanie odstresowujących tabletek nie zawsze daje oczekiwane rezultaty. Znacznie bliższym natury rozwiązaniem jest zastosowanie odpowiedniej diety, która zniweluje niekorzystny wpływ stresu na organizm.
PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 4 AUTOR: moneczka
SPOSÓB WYKONANIA
W dużym garnku grzejemy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy przez 5 minut na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną. Cały czas mieszając, dodajemy czosnek i grzyby. Smażymy...
(C) Copyright Poradnia Żywieniowa FOOD LINE 2000-2007
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.