Pączki smaży się w głębokim tłuszczu. W czasie smażenia produkty chłoną tłuszcz jak gąbka. I z niepozornie wyglądającego pączka robi się bomba kaloryczna i tłuszczowa. 1 paczek to aż 240 kalorii ...
Od tego, co jesz, zależy jak się czujesz. Również w sypialni. Eros i żołądek mają ze sobą wiele wspólnego. Odpowiednie potrawy mogą na nowo rozpalić Twoją namiętność.
Za nami 2006 rok, pyszne, lecz nieco zbyt obfite święta Bożego Narodzenia, upojna Sylwestrowa Noc… Niestety zwykle świąteczne obżarstwo ma swoje konsekwencje. Waga bezlitośnie pokazała bolesną prawdę – od wyśnionego ideału dzieli Cię teraz klika (może kilkanaście, a może nawet kilkadziesiąt) kilogramów… Czas na decyzję! Pora wziąć się za siebie! W końcu początek roku to doskonały moment na zmianę, plany i postanowienia. Spraw, by marzenia stały się rzeczywistością – schudnij skutecznie i trwale - tym razem i z naszą pomocą na pewno się uda!
Frytki McCain to bogate w składniki odżywcze ziemniaki – z najlepszych, kontrolowanych upraw – oraz niewielka ilość oleju roślinnego zawierającego niezbędne dla zachowania zdrowia nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-6 i Omega-9. Dzięki temu frytki mogą stanowić element zdrowej, zbilansowanej diety.
Jeśli od czasu do czasu skusimy się na smażoną potrawę, róbmy to mądrze i świadomie, wybierając tłuszcze, które cechuje wysoka temperatura dymienia, jak np. olej rzepakowy.
Czy można wprowadzić kilka modyfikacji do diety śródziemnomorskiej, aby była bardziej przystosowana do naszych zwyczajów? Polacy jadają bowiem za mało ryb. To właśnie one w diecie śródziemnomorskiej są głównym źródłem kwasów omega-3. Dobrym rozwiązaniem będzie doskonale znany w kuchni olej rzepakowy. Coraz częściej polecany przez specjalistów jest cennym źródłem kwasów omega-3, które zmniejszają ryzyko rozwoju choroby wieńcowej serca.
NAJWYŻEJ OCENIONY
Bulion grzybowy z ziołowymi grzankami z ciabatty
PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 4 AUTOR: moneczka
SPOSÓB WYKONANIA
W dużym garnku grzejemy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy przez 5 minut na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną. Cały czas mieszając, dodajemy czosnek i grzyby. Smażymy...
(C) Copyright Poradnia Żywieniowa FOOD LINE 2000-2007
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.