|
Subskrypcja kanału RSS Kanał TwojaDieta.pl T A G I ćwiczenia wydolność wino uzależnienie od słodyczy trening słodycze szczupła sylwetka sex pomoc w odchudzaniu owoce morza orzechy odżywianie odchudzanie jak schudnąć indywidualna dieta indeks glikemiczny głodówka figura dietytyk diety odchudzające diety dietetyk dieta przy ćwiczeniach dieta przy treningu dieta kopenhaska dieta francuska dieta czekolada cynk co jeść być szczupłą apetyt na miłość antyoksydanty alkohol afrodyzjaki Montignac |
Powszechnie wiadomo, że sposób przygotowywania posiłków ma duży wpływ na nasze zdrowie. Badania przeprowadzone w Polsce pokazują, że ponad połowa chorób wynika z niewłaściwego sposobu odżywiania! Dlatego też dziś przedstawiamy Ci kilka najlepszych naszym zdaniem metod przygotowywania posiłków. GOTOWANIE BEZ WODY Dlaczego warto gotować bez wody? W czasie tradycyjnego gotowania w wodzie, a potem odcedzania, razem z wylaną wodą tracimy witaminy, minerały i inne cenne składniki znajdujące się w żywności. A zatem odżywiamy się bezwartościowymi wypłuka-nymi artykułami żywnościowymi. Gotowanie bez wody pozwala na zatrzymanie w produktach kilkukrotnie większej ilości składników mineralnych i witamin. Posiłek przygotowywany bez dodatku wody oprócz zachowania dużej ilości cennych składników odżywczych charakteryzuje się ponadto zachowaniem naturalnej barwy, smaku i aromatu. Obok prezentujemy Ci wyniki badań przeprowadzonych na włoskich Uniwersytetach w Mediolanie i Pawii. Porównaj sama i zobacz jak wielka jest różnica między tradycyjnym gotowaniem, a gotowaniem bez dodatku wody. Być może zastanawia Cię jak możliwe jest przygotowywanie posiłków bez dodatku wody. Dla zainteresowanych przedstawiamy kilka słów wyjaśnienia dotyczących mechanizmu działania tych garnków: 1. Woda z produktów podgrzewa się i przetwarza w parę wodną. GOTOWANIE WIELOPOZIOMOWE Jeśli dbasz o dużą różnorodność swoich posiłków lub masz kilkuosobową rodzinę albo malutką kuchnię, powinnaś poważnie przemyśleć możliwość zastosowania gotowania wielopozio-mowego. Ten rodzaj gotowania pozwoli Ci na przygotowania wielu potraw jednocześnie, na jednym palniku, w najkrótszym czasie i przy najmniejszym możliwym zużyciu energii. Możesz tworzyć kombinacją zestawów, dzięki którym możliwe będzie przygotowanie dwóch, trzech, czterech i pięciu potraw na jednym palniku. Gotowanie wielopoziomowe umożliwia przygotowanie:
SMAŻENIE BEZ TŁUSZCZU Jak już zapewne wiesz, nadmiar tłuszczu w diecie nie pozostaje bez wpływu na nasz organizm. Spożywany w zbyt dużej ilości przyczynia się do rozwoju otyłości, chorób układu krążenia, zaburzeń funkcjonowania wielu narządów, a nawet powstawania nowotworów. Smażenie bez dodatku tłuszczu pozwala cieszyć się zdrowiem. Jak to jest możliwe? Nowoczesne rozwiązania technologiczne wykorzystują naturalną zawartość tłuszczu w mięsie. Tłuszcz ten wytapia się i pozwala na przygotowanie potraw bez konieczności dodawania tłuszczu. Ten sposób obróbki termicznej umożliwia szybsze przygotowanie posiłku w porównaniu z klasycznym sposobem smażenia. Uzyskana w ten sposób potrawa charakteryzuje się ponadto mniejszą kurczliwością, co pozwala na znaczną oszczędność produktu. Zachęcamy Cię do zakupu naczyń umożliwiających przygotowywanie posiłków bez dodatku tłuszczu, wody czy umożliwiających gotowanie wielopoziomowe. Proponujemy Ci zapoznanie się z bogatą ofertą firmy Zepter. Firma Zepter posiada nagrodę - znak "Profilaktyka cholesterolowa", przyznany naczyniom do gotowania przez Instytut Żywności i Żywienia w ramach Narodowego Programu Ochrony Serca. Chcesz umówić się na prezentację możliwości garnków Zeptera w Twoim domu? Napisz na adres: biuro@twojadieta.pl - podaj swoje dane i numer telefonu - przedstawiciel firmy ZEPTER skontaktuje się z Tobą.
|
Zachęcamy Cię do lektury także innych artykułów na stronach naszego serwisu. Dziś szczególnie polecamy Ci:
|
| redakcja | o serwisie | współpraca | kontakt | reklama | | Dodaj do ulubionych Startuj z nami Poleć nas |
(C) Copyright Poradnia Żywieniowa FOOD LINE 2000-2007
|
|