Dieta, skuteczne odchudzanie
Dieta, skuteczne odchudzanie
LOGIN     HASŁO    
ZAREJESTRUJ SIĘ  Czy warto?  Zapomniałaś hasła?
Nasze programyDiety i odchudzanieZdrowieUrodaFitnessPsycheDziecko i ciążaKuchnia i przepisyWarto wypróbować

Diety dedykowane
Diety dla facetów
Diety dla grup krwi
Diety kolorowe
Diety pod kolor oczu
Diety polskich gwiazd
Diety produktowe
Diety tygodniowe
Diety w chorobie
Diety z limitem kalorycznym
Diety z przedziałem wiekowym
Diety z różnych stron świata
Diety znanych i lubianych

Czy wiesz, że ...
Kobieta w ciąży powinna przytyć ok. 10-15 kg...
To ile kobieta przytyje w ciąży jest oczywiście uzależnione od wielu czynników. Ważny jest stan zdrowia kobiety, sposób odżywienia przed ciążą, przebieg ciąży, wiek kobiety. Jednak ...



Sonda
O której godzinie najczęściej jesz kolacje?
Przed 18
18 - 20
20 - 22
22 - 24
Po 24
  




Subskrypcja kanału RSS

Kanał TwojaDieta.pl



T A G I
ćwiczenia wydolność wino uzależnienie od słodyczy trening słodycze szczupła sylwetka sex pomoc w odchudzaniu owoce morza orzechy odżywianie odchudzanie jak schudnąć indywidualna dieta indeks glikemiczny głodówka figura dietytyk diety odchudzające diety dietetyk dieta przy ćwiczeniach dieta przy treningu dieta kopenhaska dieta francuska dieta czekolada cynk co jeść być szczupłą apetyt na miłość antyoksydanty alkohol afrodyzjaki Montignac
jesteś w: strona główna Odchudzanie i diety

Garnek garnkowi nie równy!
Tagi:                              

|
    Rozmiar czcionki:  



Chyba każda z nas choć raz w życiu zadała sobie to pytanie. Prawdopodobnie jesteś osobą, której również zależy na zdrowiu swojej rodziny. Nie masz jednak zbyt wiele czasu, by przygotowywać posiłki... Dlatego też z pewnością zainteresują Cię wiadomości z którymi chcemy się dziś z Tobą podzielić.

Powszechnie wiadomo, że sposób przygotowywania posiłków ma duży wpływ na nasze zdrowie. Badania przeprowadzone w Polsce pokazują, że ponad połowa chorób wynika z niewłaściwego sposobu odżywiania!

Dlatego też dziś przedstawiamy Ci kilka najlepszych naszym zdaniem metod przygotowywania posiłków. 

GOTOWANIE BEZ WODY

Dlaczego warto gotować bez wody?

W czasie tradycyjnego gotowania w wodzie, a potem odcedzania, razem z wylaną wodą tracimy witaminy, minerały i inne cenne składniki znajdujące się w żywności. A zatem odżywiamy się bezwartościowymi wypłuka-nymi artykułami żywnościowymi. Gotowanie bez wody pozwala na zatrzymanie w produktach kilkukrotnie większej ilości składników mineralnych i witamin.

Posiłek przygotowywany bez dodatku wody oprócz zachowania dużej ilości cennych składników odżywczych charakteryzuje się ponadto zachowaniem naturalnej barwy, smaku i aromatu.

Obok prezentujemy Ci wyniki badań przeprowadzonych na włoskich Uniwersytetach w Mediolanie i Pawii. Porównaj sama i zobacz jak wielka jest różnica między tradycyjnym gotowaniem, a gotowaniem bez dodatku wody.

Być może zastanawia Cię jak możliwe jest przygotowywanie posiłków bez dodatku wody. Dla zainteresowanych przedstawiamy kilka słów wyjaśnienia dotyczących mechanizmu działania tych garnków:

1. Woda z produktów podgrzewa się i przetwarza w parę wodną.
2. Ochładza się w kontakcie z pokrywą.
3. Opada kroplami z powrotem na dno.
4. Ponownie się grzeje i rozpoczyna cykliczny ruch.

GOTOWANIE WIELOPOZIOMOWE

Jeśli dbasz o dużą różnorodność  swoich posiłków lub masz kilkuosobową rodzinę albo malutką kuchnię, powinnaś poważnie przemyśleć możliwość zastosowania gotowania wielopozio-mowego. Ten rodzaj gotowania pozwoli Ci na przygotowania wielu potraw jednocześnie, na jednym palniku, w najkrótszym czasie i przy najmniejszym możliwym zużyciu energii. Możesz tworzyć kombinacją zestawów, dzięki którym możliwe będzie przygotowanie dwóch, trzech, czterech i pięciu potraw na jednym palniku.

Gotowanie wielopoziomowe umożliwia przygotowanie:
- całego obiadu na jednym palniku
- w bardzo krótkim czasie przy minimalny, zużyciu energii (do 70% oszczędności)
- z gwarancją równomiernego ugotowania wszystkich potraw


 

 SMAŻENIE BEZ TŁUSZCZU

Jak już zapewne wiesz, nadmiar tłuszczu w diecie nie pozostaje bez wpływu na nasz organizm. Spożywany w zbyt dużej ilości przyczynia się do rozwoju otyłości, chorób układu krążenia, zaburzeń funkcjonowania  wielu narządów, a nawet powstawania nowotworów.

Smażenie bez dodatku tłuszczu pozwala cieszyć się zdrowiem. Jak to jest możliwe? Nowoczesne rozwiązania technologiczne wykorzystują naturalną zawartość tłuszczu w mięsie. Tłuszcz ten wytapia się i pozwala na przygotowanie potraw bez konieczności dodawania tłuszczu. Ten sposób obróbki termicznej umożliwia szybsze przygotowanie posiłku w porównaniu z klasycznym sposobem smażenia. Uzyskana w ten sposób potrawa charakteryzuje się ponadto mniejszą kurczliwością, co pozwala na znaczną oszczędność produktu.

Zachęcamy Cię do zakupu naczyń umożliwiających przygotowywanie posiłków bez dodatku tłuszczu, wody czy umożliwiających gotowanie wielopoziomowe. Proponujemy Ci zapoznanie się z bogatą ofertą firmy Zepter.

Firma Zepter posiada nagrodę - znak "Profilaktyka cholesterolowa", przyznany naczyniom do gotowania przez Instytut Żywności i Żywienia w ramach Narodowego Programu Ochrony Serca.

Chcesz umówić się na prezentację możliwości garnków Zeptera w Twoim domu? Napisz na adres: biuro@twojadieta.pl - podaj swoje dane i numer telefonu - przedstawiciel firmy ZEPTER skontaktuje się z Tobą.




Ilość głosów: 24 / Wasza ocena: 8/10
   
  

ilosc komentarzy: 0

FOODLINE informuje, ze publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami uzytkowników serwisu twojadieta.pl i nie ponosi odpowiedzialnosci za ich tresc.



SZUKAJ NA STRONIE  
TWOJE BMI:  waga (kg)   wzrost (cm) 
Pokaż innym ile schudłaś

Pokaż innym ile schudłaś






Zachęcamy Cię do lektury także innych
artykułów na stronach naszego serwisu.
Dziś szczególnie polecamy Ci:

odchudzanie
Krok po kroku: Dieta dla ważących za mało

Nadwaga, zbędne kilogramy, nadmierna ilość kalorii w diecie... to słowa często przewijające się w naszych ...

odchudzanie
Smaki i zapachy - kiedy dziecko zaczyna je odczuwać?

Czy wiesz, że Twoje dziecko będąc jeszcze w brzuszku potrafi już odczuwać różne smaki i zapachy. Czy ...

odchudzanie
Witaminowe korepetycje: WITAMINA B2

Popękane usta, zajady w kącikach ust, niedoskonała cera... Jeśli masz podobne objawy - być może Twoim ...

odchudzanie
FITNESS - co to tak naprawdę znaczy?

Czy chodzisz na fitness? Ten zwrot na stałe zakorzenił się już w naszym języku. Ale czy tak naprawdę ...



NAJWYŻEJ OCENIONY
Bulion grzybowy z ziołowymi grzankami z ciabatty
PRZYGOTOWANIE: 30 minut
ILOŚĆ PORCJI: 4
AUTOR: moneczka

SPOSÓB WYKONANIA
W dużym garnku grzejemy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy przez 5 minut na dużym ogniu, często mieszając, aż warzywa zmiękną. Cały czas mieszając, dodajemy czosnek i grzyby. Smażymy...

Najnowsze przepisy
POTRAWA
Kamis 1
Kamis 2
POTRAWA
Sałatka z sosem salsa
Tagliatelle z wędzonym łososiem
Tarta z jajkami i boczkiem
Ciastka z płatków owsianych
Kuskus z pieczonymi warzywami
Pudding ryżowy z szafranem
Ciasteczka z płatków muesli
Rosti z krewetek i kukurydzy






| redakcja | o serwisie | współpraca | kontakt | reklama | Dodaj do ulubionych     Startuj z nami     Poleć nas
(C) Copyright Poradnia Żywieniowa FOOD LINE 2000-2007
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.